Fenerbahçe'de Kaos / Beta-Tam Sürüm / Gerçekleşen Senaryo

officialplayer

Tribün Gözlemcisi
FENERBAHÇE

Fenerbahçe_SK.webp

Fenerbahçe de Kaos

Fenerbahçe'de kaos bitmiyor 2025-26 Sezonuna Mourinho ile başlayan Fenerbahçe de çatlak sesler kesilmedi. Sezon öncesi yönetimin ikiye bölünerek Mourinho ile devam etmeme kararı çıkması beklenirken son anda başkanın kendi kararıyla devam edilmesi önce yönetimden ayrılıklar olması ve sonrasında ise kötü başlangıç daha da ses getirdi. Sonuçların kötü gitmesi, tepkilerin daha da yükselmesi ile beraber Mourinho ile yollar ayrıldı. Ali KOÇ Tedesco ile devam etmek istese de başkanlığı kaybedince yeni başkan Saran eski yönetimin anlaşmaya vardığı Tedesco ile değil kendi tercih ettiği menajerlik deneyimi daha olmayan Official Player ile anlaştı.

Profilim
Menejer.webp

34 yaşındaki genç teknik adam 2 yıllık sözleşme yapıldı. Türk asıllı İtalyan teknik adam yıllarca yurtdışında yaşadığı için Türkçeye çok hakim olmasa da Türk futbolunu takip ediyordu. Son iki yıldır ligler üzerinden analizler yapan Official Türkiye üzerinde 2 yıldır Fenerbahçe özelinde yaptığı araştırmaları SARAN başkana gönderince Saadettin SARAN kendisiyle görüşmek istedi. SARAN Official'ın projesine ikna olmuştu ve sözleşmeyi kapan Official hemen göreve başladı. İtalyan ve 3'lü oynamasıyla bilinen Official ise Fenerbahçe'de neler yapacağı diziliş üzerinden nasıl tepkiler alacağı merak konusu.
Not: Normalde Başakşehir kariyeri açmıştım deneme yanılma roller neleri iyi yapıyor ya da rollerin oyunda etkisi var mı yok mu? test ederken yine kötü gitti kariyer. Sonra Fenerbahçe'nin oyunda kötü başlamasından ötürü gerçeğe yakın Mourinho'nun gittiği Tedesco'nun geldiği senaryo güzel olur diye 'Menejer Ekle' kısmından Fenerbahçe'yi aldım. Tedesco yerine bu sefer başkan yeni deneyimsiz Official ile anlaşmış oldu.

Fenerbahçe
Benden önce Oyunda 7 Süper lig maçında 3 galibiyet alarak kötü başladı. Champions League'de önce Rangers eleyerek 0-0 ve 3-1 skorla. Sonra ise Benfica'nın rakibi oldu. İçerde 0-0 dışarda 2-0 yenilmesiyle Avrupa ligi gruplarına kalmış.

Avrupa Liginde Ben gelmeden önce Porto'yu 2-1 yenerek başladı. İkinci maçta ise Freiburg ile 1-1 berabere kalarak Avrupa Ligine 4 puan ile başlamıştı.

Avrupa Liginde;
Porto
Freiburg
Qairat
Nice
Real Hispalis
Viktoria Plzen
Pafos
Bologna

Tedesco.webp
Oyunda hiç bir yama veya eklenti yoktur.
Logo, Yüz ve kupa dışında görselliği etki eden paketler dışında bir yama eklenti yoktur

44 ülke 105 lig seçtim hemen hemen hepsini seçtim tüm oyunculara liglere bakmak için Mini bir kariyer olarak hedefliyorum aslında Betada oyunu bitirip sıfır kariyer açmak vardı ama oyun tam sürümde de tam güncelleme gelmemişti. Dün akşamki güncelleme de daha beta sürümü olarak geldiği için biraz Fenerbahçe kariyeri ile zaman geçirmek istedim.

Oyunda ligler.webp

Yeni deneyimsiz teknik adam Official gelir gelmez kolları sıvadı. Fenerbahçe ile daha 3 idmana çıkan Official ilk menejerlik sınavını Avrupa da verecek Qairat karşılaşması öncesinde ilk 11 ise şöyle oluşturmuştu.

Qairat ilk 11.webp

İlk 11 'Skriniar, Asensio ve Alvarez olmaması medya ve herkes tarafından acaba takımda 'kesik' mi yediler gibi düşünülürken maç öncesi Official ''3 gün sonra da çok önemli maçımız var Rakip takım analiziler ve izlenimlerim bu 11 ile çıkmayı doğru buldum'' diyerek yeni bir tartışmanın da önüne geçti.

İlk Maç
Official Player İlk Menajerlik deneyiminde sınıfı geçti. Takımıyla daha 3 gün antrenman yapabilen Official Fenerbahçe ile çıktığı ilk zorlu Avrupa Ligi maçında gülen taraf oldu. Baştan sonra üstün oynayan Fenerbahçe bazı anlarda zorluklar yaşasa da deneyimi ile beraber galibiyete ulaşan takım oldu. Maç sonun da Kazakistan da dostluk havasında geçse de maç sonunda taraftarlar Almaty Ortalyk Stadion'u şölen havasına çevirdi.

fm avrupa.webp

Kariyerde belli aşamaya geldim geriden yavaş yavaş size anlatmaya ve yaşatmaya çalışacağım. Transfer önerisi Antrenör önerisine açığım. FB hikayesi şöyle olmalı bu şekilde haberler kesin çıkar dediğin olayları yazın magazin haberleri iç meseleler üzerinde hikayeler yazabiliriz. Oyun haricinde herkesten geri dönüş ve özellikle verimli olabileceğine inandığınız oyuncuları yazabilirsiniz.

Bir sonraki bölümde kadrodaki oyuncuların mutsuzlukları kadro dışı kalan var mı yok mu ? takımın huzurunu bozan hikayeler olacaktır.

Sıradaki maçlar;
Samsun (iç saha)
Göztepe (Deplasman)
Nice (deplasman)

Hocam başarılar, bence bir rebuild mantığında kariyer yapılabilir Fenerbahçe ile çünkü Galatasaray kadarosuyla arasında ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum. Bütçe de olacaktır dolayısıyla transfer odaklı bir kariyer güzel olabilir.

Hocam başarılar, bence bir rebuild mantığında kariyer yapılabilir Fenerbahçe ile çünkü Galatasaray kadarosuyla arasında ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum. Bütçe de olacaktır dolayısıyla transfer odaklı bir kariyer güzel olabilir.
Teşekkürler hocam zaten FB'nin kötü gitmesi ve değişiklik kısmı benim ilgimi çeken kısım amaç bu seneyi kovulma dan tamamlamak bir sonraki sezon için kadro mühendisliği yapmak devre arasında iki oyuncu ile anlaştık ve papaz oyuncular ile yolları ayırıp gençleşmek için çalışacağız. Türk oyuncular özelinde özellikle verimli oyuncular ile ilerlemeyi düşünüyorum. Oyuncu önerilerine de açığım.

Samsunspor maçı İlk11
samsun ilk 11.webp

D.Nene'nin yıldızlaştığı maçta Fenerbahçe Samsun'u rahat geçti. ilk 25 dakika rakibin fişini çeken Fenerbahçe 70. dk da gol yese de 3 dakika da attığı iki gol ile maçın sonucunu belirledi.
Nene İlk Hattrick'ini yaparken taraftarları da büyüledi. Saha da çalım atmadığı kimse kalmadı birebir de inanılmaz dripling ve çalım yeteneğini kullanan Nene tam anlamıyla Fenerbahçe'ye alıştı artık.

FB -5-1- Samsun.webp

Göztepe - FENERBAHÇE

göztepe fb.webp

Kerem Aktürkoğlu'nun gecesi diyebilirim. Zor geçen maçta kerem rakibi çözdü. Bilmiyorum sizin kariyerlerinizde durum nedir sezon başında Göztepe Samsunspor ve Eyüpspor bu takımlar kafaya oynuyor Kariyerde biraz ilerlediğim için puan durumunu paylaşamıyorum ama bu maç oynanırken büyük takımlar üst sıralarda değildi.

NİCE - FENERBAHÇE

Nice 3-3 FB.webp

İki tane güzel süper lig maçından sonra alabileceğimiz bir maçı verdik diyebilirim. Rakibin 2.01 XG'si 80 ile 90 arasında oldu diyebilirim. FB'yi oyuna çok mu iyi yansıttılar bilmiyorum ama maç içinde kopma oluyor skoru korumak için oyuncu değiştirince ya da maç içinde bazı aksiyonlara takım cevap veremiyor. Yine bizi 90 da Nene kurtardı. Kontrolü elimizde olan maçı az daha veriyorduk.

Kadro Avrupa'ya hiç uygun olmamış. Tarık alt yapı kuralı için alınmış ama alt yapıya gönderilmiş. Cenk tosun ben gelene kadar zaten oynamıyordu ama bende ondan verim almayacağım için alt yapıya gönderdim. Bende çok sevmediğim ve yedek kaleci de Alt yapıdan yetişen olması açısından kaleci irfancan'ı alt yapıya gönderip kadro dışı bıraktım. Tarık sözleşmesi bitiyordu gerçekte de 1 yıllık mı yaptı bilmiyorum ama 2 yıl yeniledim kendisi ile Seneye kadro kayıt kurallarının katılığından dolayı amacımız alt yapı ve Türkiye'den yetişmiş oyuncular ile ilgili çalışma yapmak.

Tarık Çetin
Tarık Çetin.webp

Profili çok iyi olmasa da kadro kayıt için sözleşme yeniledim alt yapıdan çıkacak kalecilere göre de yollarımızı ayırma ihtimalimiz olabilir.

Son düzenleme:
Derbi Günü

İlk 11'ler
FB ilk 11.webp GS ilk 11.webp

İlk Derbimize çıktık ama skoru koruyamadık. Bir şeyleri güzel yapıyoruz skoru da yakalıyoruz ama sonrası yok skoru koruyamadık.

FB -2-2- GS süperlig.webp
Antalyaspor - Fenerbahçe
Antalya 1-1 FB.webp
Real Hispalis - Fenerbahçe
Real Hispalis 6-0 FB.webp
Ligde Kasım ayını bitirdik. Aralık ayına geldik ama işler istediğimiz gibi gitmiyor maalesef. Avrupa da ise ilk 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik alan takım önce Nice 2puan bıraktık ardından 6-0 gibi bir skor ile Real betis'e yenildi.

Konyaspor - Fenerbahçe
Konyaspor 0-2 Fenerbahçe.webp

Viktoria Plzen - Fenerbahçe
Viktoria plzen 4-2 FB.webp

Fenerbahçe - Trabzonspor
FB- 3-0- TS.webp

Baştan sona üstün oynadığımız derbiden iyi sonuçla ayırılıyoruz.

Aralık ayı fikstürü ve yukarıdaki oynanan maçlar dışında kalan tüm maçlar
Aralık ayı Fikstür.webp

Trabzonspor'u süper kupa maçında da yendik. Eyüp'e ligde yenilip TK maçında berabere kaldık. Eyüp ligin başında hep lider gidiyordu. sonradan sıralamadan düştü ama oyun olarak üstünlük kuruluyorlar ve 21 aralık itibarıyla liderler.

aralık ayı sonu puan durumu.webp
Ligde beklenmedik mağlubiyetler aldığımız için maalesef yukarılara doğru çıkamadı takım. Bir şeyler hep eksik kalıyor. En azından Avrupa'ya sokabilirsek takımı başarı sayarım kendimi. Çok zor bir süreç ilerliyor. Takım da sürekli mutsuzluklar var onlarla uğraşmak zor.​

Son düzenleme:
Türkiye Kupası Mesaisi

Bir önceki postta Eyüpspor ile berabere kalıp Ispartayı yeniyoruz. 4 puan ile başlıyoruz Türkiye kupasına.​

türkiye kupası FB 3-2 Isparta.webp

Yeni süper kupa uygulamasında 90 dakika berabere bitti Penaltı golü ile yeniliyoruz.
gs 2-1 fb süper kupa.webp

Türkiye Kupası
Bandırmaspor.webp

Türkiye Kupası Grup sıralaması.
TK b grubu.webp

Fenerbahçe - Kasımpaşa

FB  3-3 Kasımpaşa.webp

Yine Elimizde olan maçı verdik. Skoru koruyamıyoruz. Fenerbahçe oyundan erken düşüyor. Hemen rakibe teslim oluyoruz. 70 den sonra 3 gol ile rakibi maça ortak ettik ve istediklerini aldılar.

Pafos maçında oynayamadılar ama devre arası iki transfer yaptık

Luis Henrique İnterden

Luis Hemrique.webp

Freiburg'dan alman stoper
Max Rosenfelder
Max Rosenfelder.webp

İkisinden de verim aldım hala alıyorum da. Özellikle çalım atması ile beni benden aldı. Kerem formsuz sakat olduğu dönemde Nene ile Luis Henrique Kanatlara attım Kanat oyuncusu beklerin birini stoperleşen bek diğerini içeri giren bek yaptım kanatta çizgiye basarak oynatarak verim aldım ama genel anlamda FB de skoru koruyamama ve skoru alınca rehavet olayı olduğu için bazı sonuçlar bizim için hüsran oldu. Bir yerde Cenk oynadı gol de attı Seçimi otomatik yapınca u19 da olmasına rağmen onu kadroya attı hatta hata mı bilmiyorum ama kadroda oyuncu olmasına rağmen bazen ATA gür Engin Can bitelge kaleci Emre mor, Boran eligüzel u19 da olmasına rağmen kadroya ekleyip İrfancan kahveci kerem vb kadro dışında bırakıyor. Bir kaç kişi de daha gördüm ama hata mı yoksa kurallar ile alakalı bir durum mu emin olamadım.

UEFA Avrupa Ligi
Fenerbahçe - Pafos

FB- 1-1 Pafos.webp

Bologna maçı bizim için kritik maç olacak ilk maçlarda topladığımız 7 puan bizi son maça taşıdı diyebilirim.
Fenerbahçe ve benim FM26 serüvenüm hala kötü gidiyor bir türlü oturtamadık taktik konusunda sıkıntı yok ama bazen son dakikalar çok pozisyon veriyoruz. Yıkılmadık ama ayakta duracak gibi de değiliz. Son maç bir sonraki sezon transferleri için bir kaç oyuncu ile anlaştım. bir sonraki Güncellemede görüşmek üzere.

Bologna Maçı öncesi Puan durumu.webp

Son düzenleme:
Fenerbahçe - Bologna

FB - 0-0- Bologna.webp

Avrupa liginde kaderimizin belirlendiği maçta Berabere kalarak 23. sıradan bir üst turda oynama şansı yakaladık.
Rakibimiz ise Young Boys.

Young Boys - Fenerbahçe

FB 3-2 YBoys İLk maç.webp

İlk maçta istediğimizi aldık. Zorlansak bile yeni transferimiz Luis Henrique ile maçı kazanmayı bildik.

Young Boys - Fenerbahçe
2. maç.webp

İkinci maçta rakibin kırmızı yemesi işimizi kolaylaştırır diye düşünsekte galibiyet golünü 90. dakika da attık

Şubat ayı fikstürü.

şubat ayı fikstür 1.webp
şubat ayı fikstür 2.webp
Şanşsızlık kötü form devam ediyor. Beşiktaşı yenip takımı ve taraftarı mutlu etsek bile. Düşme gözüyle bakılan Başakşehir'e puan verip Alanya Deplasmanında kötü sonuç alıyoruz.

Ocak ayı fikstürü
Ocak fikstürü.webp

Aston Villa çıkınca zaten olmayacağını anladım. Çünkü takımı bir türlü mutlu kısmına getiremedim herkes mutsuz İngiliz takımına diş geçirmekte zor zaten her şeyi en başta kabullenmiştikki zaten samsun dan da 3 yedikten sonra yukarıları da zora sokmayı başardık.

Fikstür ve kalan maçlar.webp

Son dört haftaya girdik. Hem kupa da hem ligde ezeli rakibimize yine yenildik takımda hem mutsuz hem istekleri bitmeyen topçular var ligi bitirmeye çalışıyorum.

Puan durumu
30. hafta puan durumu.webp

Lig lideri Eyüp düşme hattında olan hatta %80 düşmüş Konya sonrasında lig ikincisi Trabzonspor ve düşme tehlikesinde olan Fatih karagümrük belki son maçta düşmüş olurlar. en azından Avrupa da kalabilmek için 4 de yapmamız lazım.

Bakalım neler olacak bir sonraki güncelleme son dört maç ile ilgili ve yeni sezon yapılanması için olacak.​

Son düzenleme:
acayip ilginç bir save bu ya bozuk falan mı :D
Hocam oyun iki üç kere hata verdi oyun oynanırken. Kasma vs bir sürü etken oldu. En ilginç şey Göztepe küme düştü biz Avrupa ya kalamadık açıkçası beni kovmalarını bekledim ama beklentiler için görüşme yaptılar. Hevesli değilim açıkçası. Sadece sezon öncesi takım mutlu kısmına girecek mi diye en kötü takımlar ile hazırlık kampı yapıp orayı görmek istiyorum takımı aldığımdan beri hiç bir zaman mutlu olmadı takım. Sezon sonu için 6-7 tane oyuncu aldım onları da biraz deneyeyim diye sezon öncesini de görmek istiyorum. Normalde bu kadro ile şampiyon olmamayı geç hiç bir kulvarda başarı olmadığı gibi Avrupa da yapamadık. Kovulmam lazımdı ama kaldık şimdilik. :D

Memnun.webp Bazı maçları donduğu ve hata verip kapandığı için iki kere oynamak zorunda kaldım. Bazen maç biter bitmez hata aldım bazen oyun ortasında oda heves bırakmadı Benim en ilginç deneyimlediğim 2-3 yapsam bile rakip talimatları kısmında yardımcı ''Daha fazla hücumu düşünecekler'' uyarısını gördükten sonra kesin gol yedim ya beraberlik ya da yenilgi aldım. yani skor 3.0 olduğunda bile oradan dönüp 3-3 yada 3-4 yenilgi bile gördüm. Özellikle benim antrenör profili ile mi alakalı bilmiyorum futbolcuları mutlu etmek için her basın toplantısına katıldım her sohbette övgüde dikkat ettim ama hep sorun çıkardılar. Bence oyunda hala oyunu etkileyen bug'lar var.

Hocam sana da dert yanıyormuşum gibi ama bak sürekli kanat oynadığı halde hatta verimli oynadığı her maç sonu övgü aldığı halde beklentisi hala gerçekleşmedi :D Süreç başarılı ama ilerleme kabul edilebilir.

Mutsuzluk.webp

Son düzenleme:
Geri