Oyuncu oynuyor ama yıldızı düşüyor

omercanefso

Stada Yeni Girdi
Örneğin Kenan Yıldız'ı oynatıyorum ama 4.5 yıldız oluyor sonra hemen 4 e düşüyor ve potansiyeli 4 de bitiyor. Adam her maç oynuyor falanda sebebi ne bu yıldız sistemindeki bozukluğun?

Hocam FM'de yıldız sistemi kendi takımının kalitesine göre hesaplanıyor. Yani takımınızın kalitesi arttığında artık en iyi oyuncularınızın yıldızı azalıyor, oyuncunun gelişiminin durduğu ya da gerilediği anlamına gelmeyebilir.

Raumdeuter' Alıntı:
Hocam FM'de yıldız sistemi kendi takımının kalitesine göre hesaplanıyor. Yani takımınızın kalitesi arttığında artık en iyi oyuncularınızın yıldızı azalıyor, oyuncunun gelişiminin durduğu ya da gerilediği anlamına gelmeyebilir.

Aynı şekilde benim gördüğüm piyasa değeride düşüyor ama aynı anda takım kaliteside cidden artıyor hangisi buradaki olay bilemedim

omercanefso' Alıntı:
Raumdeuter' Alıntı:

Aynı şekilde benim gördüğüm piyasa değeride düşüyor ama aynı anda takım kaliteside cidden artıyor hangisi buradaki olay bilemedim

Hocam aynı şeyi ben de çok merak ediyorum. Bizim oyuncularımız çok iyi bir sezon geçirmesine rağmen yeni sezonda fiyatları çok artmıyor ancak o sezon başka takımlarda iyi performans sağlayan oyuncuların değerleri çok aşırı derecede artmakta. Oyun yetenekten ziyade o sezon vermiş olduğu verim ve ortalama puana göre çıktığı maç sayılarına göre bir değerlendirme yapıyor sanırım ama bizim kendi oyuncularımızda neden artışlar düşük oluyor onu ben de çözemedim

M.cyl78' Alıntı:
omercanefso' Alıntı:
Raumdeuter' Alıntı:

Hocam aynı şeyi ben de çok merak ediyorum. Bizim oyuncularımız çok iyi bir sezon geçirmesine rağmen yeni sezonda fiyatları çok artmıyor ancak o sezon başka takımlarda iyi performans sağlayan oyuncuların değerleri çok aşırı derecede artmakta. Oyun yetenekten ziyade o sezon vermiş olduğu verim ve ortalama puana göre çıktığı maç sayılarına göre bir değerlendirme yapıyor sanırım ama bizim kendi oyuncularımızda neden artışlar düşük oluyor onu ben de çözemedim

Bu genelde ligin seviyesi ve Avrupa istatistikleriyle bağlantılı bir durum.
Örneğin, yalnızca Türkiye Ligi’nde 7.0 ortalama rating, 10 gol ve 10 asist yapan bir oyuncuyla; UCL, UEL veya Konferans Ligi gibi Avrupa arenalarında performans gösteren bir oyuncunun değeri aynı olmuyor.
Avrupa’da ekstra verim veren bir oyuncu, doğal olarak daha fazla değer ve popülerlik kazanıyor.
Premier League’de benzer istatistiklere sahip bir oyuncu ise bu değerleri 3, 4 hatta 5 katına kadar artırabiliyor.
Yani oyuncu değerini hesaplarken yerel performans + ulusal (Avrupa) performans + yerel popülasyon (itibar) + ulusal popülasyon (itibar) ve oynadığın Ligin sıralaması önemli bu şekilde baz alabilirsin.
Ek olarak, FM’de Researcher olarak gönüllü çalışan bir tanıdığım var. FM14 döneminde bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmıştı. O dönemde, sezon sonlarında gördüğümüz forma satışları, kazanılan ödüller gibi etkenlerin de oyuncu değerine etki ettiği söylenmişti. Şu anda bu kısmın hâlâ geçerli olup olmadığından emin değilim, ancak yukarıda bahsettiğim unsurların oyuncu değerini etkilediğini kendi deneyimlerimle gözlemledim.

Geri