F1 2025 Sezonu

Şampiyon olmasını beklediğiniz pilot?

• Oscar Piastri

Oy: 2 50.0%
  • Lando Norris

Oy: 0 0.0%
  • Max Verstappen

Oy: 2 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .

Maholeon

Tribün Gözlemcisi
F1 2025 Sezonu Özeti
Sezon McLaren'lerin dominasyonuyla başladı ve yaz arasına girildiğinde durum aşağıdaki gibiydi.
8ifc8d3.jpg

Yaz arasından sonra ise ibre tamamen tersine döndü ve gelinen noktada son 4 senenin şampiyonu Max Verstappen tekrar şampiyonluk yarışında arayı kapattı.

ewulhn1.jpg

Bu sezonun şampiyonu olabilecek mi? Tartışılır. Ama ortaya koyduğu insanüstü performans şampiyonlukla taçlandığı senaryoda ciddi GOAT'lık tartışmasında yerini alacak.
max-verstappen-red-bull-racing-rb18-hungary-gp-2022-2048x821-v0-7ufm7xnc44f91.jpg

Sıradaki durak -> Mexican Grand Prix
7427b744969f43f5b490b93b3644b64e

Pist hakkında özellikle Kubilay Vergili ve diğer otoritelerin yaptığı yorumlar, pistin Redbull aracına daha çok uyduğu ve dolayısıyla Verstappen'in daha avantajlı olduğu yönünde ama McLaren ayar konusunda tırmanış bulunan 3. sektörde başarılı olabilirse yarış temposunda Redbull aracı ile farkı sıralama turlarında yaratabilirse bu avantajı yarış temposuna taşayabileceği yönünde görüşler de yok değil. Hep beraber 25 Ekim 2025'i 26 Ekim 2025'e bağlayan gece 12'de sıralama seansı ve 26 Ekim 2025'te Grand Prix yarışı sonunda olacakları bekleyip göreceğiz.

Son düzenleme:
Valla Scuderia'cı olarak gönül ister ki hiçbiri olmasın :D şaka bir yana bence Piastri bırakmaz buradan.

Kloppo' Alıntı:
Valla Scuderia'cı olarak gönül ister ki hiçbiri olmasın :D şaka bir yana bence Piastri bırakmaz buradan.

Ben de Tifosi'yim hoca ama koyu Max Verstappen destekçisiyim. 
Dediğin gibi McLaren götürür gibi ama bir ümit bekliyoruz işte :) 
Katar ve Abu Dhabi belirleyici olacak maalesef oralarda McLaren bir tık öne çıkıyor diyorlar.

Meksika'da kazanan lando Norris !

2. Charles Leclers
3. Max Verstappen

Açıkçası yarışı izleyemedim ama sosyal medya da takip ettim ve bazı gelişen olayları yazmak istedim. 

Liam lawson pist görevlisine carpmaktan son anda kurtuldu. 

Max Verstappen, ilk virajda çimlerden geçmesi hakkında; 
" Belki de babamla biraz ralli antrenmanı yapmam orada işime yaramıştır. Ralli arabalarını gerçekten seviyorum"

FIA, Carlos Sainz'ın aracından Duman çıktığı ve yangın uyarısı verildiği için sanal güvenlik aracı uygulandığını açıkladı. 

Lando Norris yarışı kazandıktan sonra; Ne yarıştı ama sadece önüme odaklandım. Benim açımdan oldukça sorunsuz geçti iyi bir start güçlü bir kalkış harika bir ilk tur ve sonrası kendiliğinden geldi.

Dün yarışı ful takip ettim. Yarış başından sonuna Norris'in üstünlüğüyle geçti. Hata yapmadı.
Verstappen startta daha yumuşak hamurda olsa belki bir fırsatı olabilirdi ama uzun gitme şansı olmazdı.
Özellikle yarışın ilk stintinde orta hamurda acayip yavaş kaldı ve sürekli fark yedi, Haas kullanan Bearman'a bile yetişemedi.
Bearman hayatının yarışını yaparak Mercedesleri, Piastri'yi ve ilk stint boyunca da Verstappen'i arkasında tutmayı başardı.
Eğer pit stopta Haas sıçmasaydı podyum şansı vardı. O süreçte Antonelli'nin gerisinde kaldı vakit kaybetti.
Sonrasında yarışın ikinci kısmında ise herkese karşı inanılmaz savundu ve 4.lüğü hak etti.
Verstappen ise ters lastik stratejisi 2. stintte çok işine yaradı ve azman gibi tırmandı yumuşak hamurda.
Yumuşak hamurda attığı turlar 1.31.xxx şeklindeydi 30 tur boyunca, inanılmazdı yani.
Her şeyi bir kenara bırakıp inanılmaz bir toparlanmanın eşiğindeyken, Leclerc'e atak yapacağı pozisyona gelmişti ki:
Çat! Sainz'ın aracından duman gelince VSC altında yarış bitti ve şampiyonada çok önemli olabilecek 3 puan elinden kayıp gitti.

Bundan sonra yarışın 2 yüzü var: Piastri ve Norris. Bence Verstappen'in şansı artık tamamen bitti ve onurlu mücadelesiyle hatırlanacak.
Piastri kafa olarak toparlayamazsa Max'in gerisinde kalma ihtimali var, Norris psikolojik olarak Piastri'ye ağır basmaya başladı.
Bu durumda araca olan hakimiyetinin de acayip etkisi var ama Piastri "Araçlar eşit değil" iması da yapıyor.
Eğer öyle bir şey varsa inanılmaz bir kıyım bizleri bekliyor gerçekten. Bir daha hiçbir pilot McLaren'de yarışmak bile istemez.

Sezonun sonuna geldiğimiz şu dönemeçte artık hataya yer yok, en ufak hata tüm sezonu yakacak.
Şahsen, şampiyon bu yarışla beraber Norris oldu gibi. Çünkü Abu-Dhabi ve Katar'da da oldukça iyi,
Onu zorlarsa sadece Vegas zorlayacak, Brezilya'da kazanamasa bile istediği sonucu alacaktır.

Dün yarışı ful takip ettim. Yarış başından sonuna Norris'in üstünlüğüyle geçti. Hata yapmadı.
Verstappen startta daha yumuşak hamurda olsa belki bir fırsatı olabilirdi ama uzun gitme şansı olmazdı.
Özellikle yarışın ilk stintinde orta hamurda acayip yavaş kaldı ve sürekli fark yedi, Haas kullanan Bearman'a bile yetişemedi.
Bearman hayatının yarışını yaparak Mercedesleri, Piastri'yi ve ilk stint boyunca da Verstappen'i arkasında tutmayı başardı.
Eğer pit stopta Haas sıçmasaydı podyum şansı vardı. O süreçte Antonelli'nin gerisinde kaldı vakit kaybetti.
Sonrasında yarışın ikinci kısmında ise herkese karşı inanılmaz savundu ve 4.lüğü hak etti.
Verstappen ise ters lastik stratejisi 2. stintte çok işine yaradı ve azman gibi tırmandı yumuşak hamurda.
Yumuşak hamurda attığı turlar 1.31.xxx şeklindeydi 30 tur boyunca, inanılmazdı yani.
Her şeyi bir kenara bırakıp inanılmaz bir toparlanmanın eşiğindeyken, Leclerc'e atak yapacağı pozisyona gelmişti ki:
Çat! Sainz'ın aracından duman gelince VSC altında yarış bitti ve şampiyonada çok önemli olabilecek 3 puan elinden kayıp gitti.

Bundan sonra yarışın 2 yüzü var: Piastri ve Norris. Bence Verstappen'in şansı artık tamamen bitti ve onurlu mücadelesiyle hatırlanacak.
Piastri kafa olarak toparlayamazsa Max'in gerisinde kalma ihtimali var, Norris psikolojik olarak Piastri'ye ağır basmaya başladı.
Bu durumda araca olan hakimiyetinin de acayip etkisi var ama Piastri "Araçlar eşit değil" iması da yapıyor.
Eğer öyle bir şey varsa inanılmaz bir kıyım bizleri bekliyor gerçekten. Bir daha hiçbir pilot McLaren'de yarışmak bile istemez.

Sezonun sonuna geldiğimiz şu dönemeçte artık hataya yer yok, en ufak hata tüm sezonu yakacak.
Şahsen, şampiyon bu yarışla beraber Norris oldu gibi. Çünkü Abu-Dhabi ve Katar'da da oldukça iyi,
Onu zorlarsa sadece Vegas zorlayacak, Brezilya'da kazanamasa bile istediği sonucu alacaktır.
Hocam bilgilendirme için teşekkür ediyorum bende bugün genel değerlendirmelere baktım hepsinin ortak görüşü Norris önde bitirir diye. Özellikle Meksika da Verstappen daha avantajlı olduğu söylendi ama favori olduğu yarış için bile arkada kaldı muhtemelen sonuç bu şekilde olur.

Geri