Xenforo geçişi tamamlandı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

admin

Administrator
Yönetici
Mybb altyapısında yaşadığımız sorunlardan dolayı daha kaliteli bir altyapıya geçmek istedik ve modern bir altyapı olan Xenforo'ya geçmiş bulunuyoruz. Bu süreçte veri kaybı tespit edemedik. Bu duyuru da aslında herhangi bir veri kaybı olup olmadığını doğrulama ve öneri alma amaçlıdır.

Görünüm şu an Xenforo default tema dır, fakat tema bakıyoruz bize uygun bir temayı birkaç güne bulup siteye uygulayacağız.

Arayüz olarak eskisi daha iyiydi lakin bu arayüzün kullanılabilirliği daha güzel gözüküyor. Emeğinize sağlık.

Eski temayı bende çok seviyordum, default tema kullanıyoruz. Yine şık bir tema arayışımız var, belki seçenekleri belirleyip forumda oylama açabiliriz tema için :)

Her şey daha okunaklı olmuş bu halini daha çok sevdim. Yorum beğenme özelliği de gelmiş. Veri kaybı yok gibi hatta sildiğim birkaç postum geri bile gelmiş :) Dikkatimi çeken tek sorun eklediğimiz görseller kendi yerinde gözükmüyor. Postun altında ekler kısmında gözüküyor ama muhtemelen eski altyapıyla eklendiği için öyledir. Yeni post açıp denemek lazım. Birde yıllardır takip ettiğim yabancı bir forum sitesi var "fm base" oranın da altyapısı çok iyi. Biraz kurcalarsanız belki fikir veren şeyler bulursunuz tema vs. Emeğinize sağlık.

Resimler bazı başlıklarda yerli yerinde dururken bazılarında gitmiş. Onun farkını tam anlayamadım ama zaten forumlarda genelde import özelliği olmaz olsa da çoğu forum resimleri kendi sunucusunda barındırmaz, ona kolay ve güzel bir düzenleme yapacağız. Kendi sunucumuzu fazla yormadan ama başka bir siteye de girmek zorunda kalmadan bir çözüm olması lazım. İnce ayarlar ancak hafta sonuna biter.

Bu arada Fm-baseyle aynı altyapıyı kullanıyoruz sen kolay alışırsın hocam :D

Resimler bazı başlıklarda yerli yerinde dururken bazılarında gitmiş. Onun farkını tam anlayamadım ama zaten forumlarda genelde import özelliği olmaz olsa da çoğu forum resimleri kendi sunucusunda barındırmaz, ona kolay ve güzel bir düzenleme yapacağız. Kendi sunucumuzu fazla yormadan ama başka bir siteye de girmek zorunda kalmadan bir çözüm olması lazım. İnce ayarlar ancak hafta sonuna biter.

Hayırlı uğurlu olsun. Tema bana da çok farklı geldi ama alışınca bu daha iyi olacak muhtemel.

Son mesajlar kısmı varmı o kaldırılmış son mesaj nerede atıldı hangi konu aktif sohbette o güzel gözüküyordu geri gelir mi acaba?

Son düzenleme:

Zaten hafiften aynı altyapı olduğunu sezdim ama çok anladığım işler olmadığı için çaktırmadan bir çıtlatayım dedim :) Doğru sezmişim. Gerçekten iyi bir altyapı, buna geçmeniz iyi oldu. Evet resim konusunda başka postlara da bakınca farkettim herkeste öyle olmadığını. Bunlar zamanla çözülür, her şey için şimdiden emeğinize sağlık.

Hayırlı uğurlu olsun. Tema bana da çok farklı geldi ama alışınca bu daha iyi olacak muhtemel.

Son mesajlar kısmı varmı o kaldırılmış son mesaj nerede atıldı hangi konu aktif sohbette o güzel gözüküyordu geri gelir mi acaba?
aslında yukarıda neler yeni bölümünde çok daha gelişmişi var ama doğrudan anasayfaya da eklemeyi düşünüyorum yeni temayla birlikte

aslında yukarıda neler yeni bölümünde çok daha gelişmişi var ama doğrudan anasayfaya da eklemeyi düşünüyorum yeni temayla birlikte
Tlfndan baktım bugün hep belki neler Yeni kısmını göremedim. Anasayfada daha iyi olur diye düşünüyorum anlık konuları görüp görüş sohbet etme isteği maçı konuşma vs gibi şeylerde son konuya göre herkes daha aktif olabilir.

Telefonda sol üstteki 3 çizgiye bastığında açılan menüde "Neler yeni" kısmını görebilirsin. PC'de de en üstte forumlar yazısının yanında mevcut. Bununla birlikte "Yeni konu aç" butonunun yanında "Yeni mesajlar" kısmından da bakılabiliyor. Bence böyle olması daha iyi olmuş çünkü anasayfada olduğu zaman belli bir limit oluyor yani mesela 4-5 konu gözüküyor. Eğer yakın zamanda çok sayıda yorum atılır veya konu açılırsa daha önce yapılanlar arada kaynıyor. Bu şekilde daha kapsamlı görebiliyoruz. Bu yüzden bence daha iyi.

Telefonda sol üstteki 3 çizgiye bastığında açılan menüde "Neler yeni" kısmını görebilirsin. PC'de de en üstte forumlar yazısının yanında mevcut. Bununla birlikte "Yeni konu aç" butonunun yanında "Yeni mesajlar" kısmından da bakılabiliyor. Bence böyle olması daha iyi olmuş çünkü anasayfada olduğu zaman belli bir limit oluyor yani mesela 4-5 konu gözüküyor. Eğer yakın zamanda çok sayıda yorum atılır veya konu açılırsa daha önce yapılanlar arada kaynıyor. Bu şekilde daha kapsamlı görebiliyoruz. Bu yüzden bence daha iyi.
Bilgisayardan bakınca sağ tarafta çıkıyor Trend içerikler. Gördüm şimdi. Teşekkür ederim.

Bu şekilde daha sade ve anlaşılır olmuş. Kozmetik olarak da ilerlemek lazım, fütühat olmaz ise ilerleyemeyiz. 😅 Şaka bir yana emeklerinize sağlık...

Geri