Telford Bar

Maholeon

Tribün Gözlemcisi
Telford Bar Tanıtımı

Telford Bar Nedir?
Telford Bar, İngiltere'nin Westmidland bölgesinde bulunan Telford şehrini temsil eden AFC Telford United takımına gönül vermiş futbolseverlerin göbek saldığı bardır.​
Su gibi akan soğuk biralar ve kuruyemiş eşliğinde bardakların tokuşturulduğu, modern bir tarım kentinin pek de sakin olmayan insanlarını tek çatı altında toplamıştır.​
Coğrafi konumu itibarıyla da pek kaçanı göçeni olmayan ve kendi halinde bir kasabanın büyük bir takım olma niyeti olmayan, tuttuğum takımla aynı renkleri taşıyan ve pek asil bir hayvan ile kutsanmış bir grup futbol işçisinin adını anarak, onların olmayan mücadelesini mübalağa eşliğinde takip edeceğimiz bir köşe olması niyetindeyim.​
Misyon
AFC Telford United'ı forumda tanınır yapmak ve İngiltere alt liglerinin insanlara ulaşabilirliğini arttırmak​
Vizyon
Bar sohbet kültürünü forum ortamında tuzlu fıstığın kabuğunu soymadan yiyen insanlarla beraber kültürün yaratıcısı ülkenin takımlarıyla devam ettirmek ve ülkenin takımları hakkında sohbet ederken de kafada bardak, çanak kırmadan sohbet edilebilir bir forum ortamı oluşturmaya katkıda bulunmak.​
Projeler
  • Maç önü bar kültürü paylaşımları
  • Maç takibi (Radyo, Live Stream, Box Score)
  • Maç sonu promil takibi sohbetleri

Yine Ospitaletto'da olduğu gibi meraklısına bir içerik olacak ama keyifli olacağı düşüncesindeyim. Bu alanı ilerlediğimiz dönemde AFC Telford United kariyer yapmayı düşündüğümde projeleri arttırarak devam ettirmeyi planlıyorum. Herkese iyi forumlar; Sıradaki istasyon -> Worksop Town! Görüşmek üzere...

Maç Gününden Herkese merhabalar dostlar,

37bnau9.png

Bugün kötü gidişe son vermek için sahaya çıkıyoruz. Rakibimiz Worksop Town, kendilerinin de istikrarlı ve dengeli bir takım olduğu söylenemez pek tabii.

Yine de evinde Telford bir başka oynuyor gerçekten. İyi günümüzde gerçekten evden puansız ayrıldığımız çok nadir oldu.
Rakibimizin ise bu sene deplasmanlarda pek yüzü gülmüyor. Ayrıca bu maçı tarihi açıdan kestirmek de pek mümkün değil, çünkü ilk defa karşılaşıyorlar.

Maç öncesi ise menajerimiz yerel basınla takım üzerine bir röportaj gerçekleştirdi. Satır aralarını sizlerle paylaşıyorum.
Menajerimiz Kelvin Wilkin maç öncesi Shropshirestar'a verdiği demeçte bağlantılara dikkat çekerek,
"Khanya, sezon öncesi döneminin ortasında gruba katıldı ve bu alanda takıma katılan son isimlerden biriydi.
Alex de aramıza katıldıktan sonra umduğu sezon öncesi dönemini geçiremedi." dedi ve ekledi,
"Artık orta saha üçlüsünde arzu ettiğimiz uyuma ulaştık ve bundan sonraki süreçte daha iyi bir takım görüntüsü çizeceğiz".

2da46adf-537f-4f46-bf5c-68cdf1ac5e48.jpeg

Kaptanımız Alex Fletcher ve oyuncuların gelişimine katkısı hakkında da konuşan Wilkin, "Alex, Remi ve Khanya gibi oyunculara fırsat sağlayabilecek biri ve benzer şekilde bu oyuncular da Alex ve birbirlerine aynı şeyi yapabilecek kabiliyete sahipler. Evet biraz daha fazla üzerinde çalışmamız gerekebilir ama bir takım olarak tam olarak nerede olduğunuzu anlamanız için belirli anların ve durumların yaşanması gerekir. Bence sezon boyunca gelişmeye devam edecekler." diyerek gelecek için daha umutlu bir tablo çizdi.

82ad7f61-2ac4-42ff-9f44-852fb93ddfc2.jpg

0f9ee18a-7824-464b-bf92-934217639bba.jpeg

Sözlerine ise, "Son dönemde çok fazla bariz hata yapmadık ve umarım küçük ve orta ölçekli hatalardan da tamamen kurtulabiliriz. Bunların tekrar olmayacağını söylemiyorum, ancak bu alanda büyük ölçüde iyileşme oldu ve rakiplere kolay şans vermediğinizde kendinize de bir şans vermiş olursunuz." diyerek noktayı koydu.

MS2425089-mss-06.jpg

Rakibimizi yendiğimiz takdirde küme düşme hattından bir nebze uzaklaşarak kendimizi rahatlatacağız.
Maç neler getirir bilmiyorum ama takımı geçen haftalardan daha istekli ve birlik gördüm.
Maç kadroları netleştiğinde paylaşacağım. Herkese iyi forumlar diliyorum.

G4BGWu2WIAAd-qj

Son düzenleme:
İlk 11 belli oldu. Maçımız başladı!
G4G_nyQXsAAuT7n

Maç önünde koç Steve Wynn anıldı!

G4HDH8YWUAARAvJ

Maç canlı radyo takibi için:

Radio Shropshire - Listen Live - BBC Sounds

Maç Worksop'un santrasıyla başladı... Takipteyiz ->

Son düzenleme:
TELFORD WIN!

Takımı tebrik ediyorum. Harika bir reaksiyon vererek geri dönüşe imza attılar. Maç başında çok tutuk başlamışlardı.

Tutuk oyunun cezasını Worksop erken kesti ve baskılı oynadıkları oyunda kazandıkları serbest vuruşta uzaklaştırılan top sekerek Jordan Burrow'un önüne düştü ve temiz bir şutla pozisyonu golle sonuçlandırdı.

Jordan Burrow-min.png

Tam her şey yine kötü gidecek derken aynı Galata SK maçında olduğu üzere birkaç dakika içerisinde basit bir penaltı kazandık ve topun başına geçen Stenson'un golüyle eşitliği yakaldık.

G4HQG0RWcAAMviO

Buradan sonra ipleri ele aldık ve gerçekten güzel bir oyun ortaya koyduk ama rakibe diş geçiremedik ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

G4HT2eZWYAAqnQW

İkinci yarıya çok baskılı başlayan takımımız aradığı golü anlaşmazlık sonrası kendi kalesine atan Cogill sayesinde buldu.
Hoca haklı çıktı ve gerçekten 75-80'e kadar oyunun orta alanda hakimiydik.
Maçın sonu ise yine korku filmlerine sahne oldu, değişten tempoda maalesef sürekli geçiş oyununda rakibin rüzgarına tutulduk.
Worksop Town'un beceriksizliği sağ olsun maçın sonuna kadar hop oturup hop kalktığımız maçta 3 puanı 2 golle aldık.
Zirve tırmanışında değiliz belki ama radyoda spikerin de dediği üzere takım kimyası oturuyor ve potansiyeli hiç olmadığı kadar yüksek.
Umarım da böyle devam ederek bu yıl başarının temelleri atılarak, önümüzdeki yıl zirveye oynayabiliriz.

G4HjZxGWcAAmxp0

Son düzenleme:
Hocam okumadan daha yazıyorum. Bu tarz kasaba takımları kariyerleri hayal ediyorum hatta Monza önersini yazdım. Como, Monza gibi bir şehirde yaşayıp şehir takımını destekleme hissiyatı bende var. Tabi como şuanda paralı takıma döndü ama böyle kendi suyunda kavrulan takımlar harika hikayeler çıkabiliyor. Sindire sindire keyif ala ala okuyacağım mutlaka bu tarz paylaşımlarına devam et. Forum adına teşekkür ederim.

Merhaba Telford Bar Sakinleri, mekanımıza hoş geldiniz.

AG0ilSz8RAsRSVY0DumWzlorFtZa2plDqCt-Iu2tHdybo7jRnsyeXRhm_mupnm3rcQe0RUcpj3hIqwB0hEl28vG-Nl0FMejEjExISEshciPJ2i2C-gLAhEDRQOAYYmRyGXc_sH4so8rHuw=s680-w680-h510-rw

Telford Bölgesi'nde bulunan yerel bir pub

Öncelikle iş tempomun yoğunluğu sebebiyle ancak yazabiliyorum.
Bugün Maç Günü ve öncelikle rakip tanıtımı ve hoca ile yapılan röportajla devam edip,
ilk 11 ve radyo yayını paylaşımı ile bu yazımızı nihayete erdireceğiz.
G4lOD9OWQAABdk-

FA Cup 1. Tur

LAGER-SHOP-IMAGE.jpg

Yerel Biramız (Corkes)
Birer yudum aldıysak bugünkü rakibimizi tanıyarak başlıyoruz. Rakibimiz nispeten kötü futbol ve umutsuz oyunuyla dikkat hiç çekmeyen Sutton United. Çok şanslı bir kura ile kendileriyle eşleştiğimiz için kendimizi kutluyorum. Kupada hedefimiz bir an evvel elenip lige odaklanmak ama çıkan takımın hali bizden de beter olunca şanımızı, namımızı da korumak için haliyle mücadelemizi vermek zorunda kaldığımız bir tur olacak. Sutton lige çok kötü başladı ve arkasına aldığı rezillik seviyesi başlangıçla hayırlısıyla küme düşmenin en büyük adayı.

İşin bizim tarafına gelince şanslı bir maç çıkararak 1-0 geri düştüğümüz maçta geçen hafta Worksop'u yine bala kazandığımız bir penaltı ve yine talihin yanımızda olduğu bir pozisyonda rakibin kendi kalesine attığı gol ile geçmeyi başarmıştık. Takım bu galibiyetten güç alarak devam etmek istiyor.

Wilkin hoca takımın başa çıktığı zorluklar hakkında verdiği demeçlerde "Zor olacak, ama bu tür maçlar, hem bireysel hem de grup olarak sizi tanımlayan şeylerdir. Bun maçı gerçekten dört gözle bekliyoruz ve önümüzde bizi bekleyenler için çok heyecanlıyız."dedi. Takımımız Gander Green Lane'e üç maçlık yenilgisiz serisiyle gidiyor ve bu süreçte yedi gol attı. Wilkin hoca, bunun özgüvene katkıda bulunacağını biliyor. "Çocuklar sezonun büyük bölümünde gerçekten özgüvenliydi ve performanslarını destekleyen sonuçlar almak güzel," dedi ve ekledi "Hiçbir pişmanlığınız ve bahaneniz olamaz. Karşınıza ne çıkarsa çıksın, bununla başa çıkabilecek kadar güçlü olmalısınız. Bu tür kupa mücadelelerinde başarılı olmak için yapmanız gereken tam olarak budur. Elimizden geldiğince bu yarışta kalmak istiyoruz. Eminim Sutton da aynı şekilde düşünecektir."

Wilkin hocaya yöneltilen sorular arasında, taraftarların beklentileri hakkında düşünceleri de soruldu, Wilkin hoca ise "Kulübün bu günlere ve heyecanla bekleyeceği anlara daha çok ihtiyacı var. Hepimiz bunun için buradayız. Taraftarlar, yöneticiler, teknik direktörler, oyuncular; büyük maçlarda yer almak istersiniz ve ne kadar çok katkıda bulunursanız, kulübün büyümesine o kadar çok katkı sağlarsınız." diyerek herkesi takıma desteğe ve maçlara gelmeye davet etti.

94ff70f0-a81a-11f0-9576-0329712b1c74.jpg.webp

Hocanın bu daveti ve görüşleri de taraftarda karşılık bulmuş olacak ki taraftarlar dünyanın dört bir yanından destek paylaşımları yaptılar.

o1ljyxz.png

sxof8vg.png

mwilq0t.png

Takım hazır, hoca hazır, biralar hazır. Sıra 11'lerde ->

AFC TELFORD

G4rPLsLXEAA3rpZ

Sutton United

G4rI-cYXsAAB_NC

Maçı canlı radyo yayınından takip etmek için link bırakıyorum, esen kalın.

Sutton United vs AFC Telford (FA Cup 1st Round)

Merhaba Forumdaşlar,

Rezalet bir performansın ardından ilk yarıyı 1-0 geride bırakıyoruz. Rakip kaleye doğru düzgün akınımız bile yok. Rakip bizden sakar ve sürekli oyuncularımızı faul ile durduruyorlar. Bu maç Lashebala ve Walker ağırlığını koyamadığı için orta sahada mücadeleyi kaybediyoruz. Haliyle rezilliğimize ramak kaldı. Bunun gibi boktan bir yarı daha geçirelim de elenelim artık. Menajerimiz Wilkin hakkında radyoda yine ileri geri konuştular da hocanın günahı yok. Ruhsuzlar oynamıyorlar ki, paso Sutton şöyle Sutton böyle diye duyuyoruz.

G4rjty_XcAAmzNn

Hadi çocuklar ikinci yarı biraz silkinip yaparız bu işi be.
TARİH YAZDIK!
Rezalet bir ilk yarının üzerine ikinci yarıya da kötülük bombası bir başlangıç yaptık. Rakip tek kale oynadığı ilk 10-15 dakikada rakip farkı 2'ye çıkardı. Buradan sonra biraz silkindik ve Wilkin hocanın son fedaisi Dyer'ın pasında Dinanga ile golü bulduk. Toparladık, biraz ritmi bulduk dedik ama olmadı. 75'ten sonra Sutton tekrar kendine geldi ve atak üstüne atak yapmaya devam ettiler Cranston'ın çizgiden çıkardığı ve diğer kritik müdahaleleri olmasa rakip tarihi farka gidebilirdi. Maçın sonunda cılız bir atağımız Sutton tarafından savuşturuldu ve rakip atağına dönüştü ama ilginç bir şut tercihi ile dağlara taşlara giden topla nefes aldık. Maç 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi ve biz yine eli boş döndük.

Takım adına lige odaklanmak daha iyi olduğu kanaatindeyim ama lig sonuncusu bir takıma yenilmek de epey rahatsız hissettirdi. Umarım salı günü Merthyr Town karşısında da bu ezik futbola devam etmeyiz. Artık tam odak lig, önümüzdeki maçlarda istediğimiz performans ile üst sıralara tırmanmamak için bir sebep yok.
G4ryrjSW4AAL8Gd

Son düzenleme:
Geri