Şampiyonlar Ligi - Lig Aşaması

AytugYuce

Tribün Gözlemcisi
Milli aranın ardından lig maçları oynandı ve sıra Şampiyonlar Ligi maçlarına geldi. Fikstürü hepimizin bildiği futbol sitesinden ekran görüntüsü alarak paylaşmam da bir sorun olur mu emin olamadığım için elle yazarak paylaşacağım. İşte 21.10.2025 ŞL Fikstürü:
- 19:45   Barcelona - Olympiakos
- 19:45   K. Almaty - Pafos 
- 22:00   Arsenal - Atl. Madrid
- 22:00   B. Leverkusen - PSG
- 22:00   Kopenhag - B. Dortmund
- 22:00   Newcastle - Benfica
- 22:00   PSV - Napoli
- 22:00   U.S Gilloise - Inter
- 22:00   Villareal - Man. City

Maçlar hakkındaki düşüncelerim:

-Barcelona'nın evinde Olympiakos'a karşı en az 2-3 farklı galibiyet alacağını düşünüyorum.

- Bu maç hakkında yorum yapmak zor ancak lig aşaması öncesine bakıldığında Pafos takımı çok daha zorlu takımlarla oynamasına rağmen hepsini eleyerek lig aşamasına yükselmeyi başardı. Lig aşamasındaki ilk maçında da Olympiakos deplasmanından 1 puan çıkarmayı başardı. Sonrasında evinde Bayern'e farklı yenilse de gol atmayı başardı. Almaty'nin ne yapacağını kestirmek zor olsa da Pafos'un bu maçı kaybetmeyeceğini düşünüyorum.​

- Günün en çekişmeli maçlarından biri. Arsenal önceki 2 maçında Bilbao ve Olympiakos'u 2-0'lık skorlarla yenmeyi başardı. Atl. Madrid ise deplasmanda Liverpool'a 3-2 yenilirken, evinde Frankfurt'u 5-1 gibi net bir skorla yendi. Arsenal savunması çok güçlü ve evinde çok etkili bir takım olsa da Atl. Madrid'in önceki maçlarına bakıldığında ciddi bir hücum gücü olduğunu söylemek mümkün. 2 takımın da maça kontrollü başlayacağını düşünüyorum. Eğer ilk 45 dakika da gol olursa maçın açılacağını, iki takımın da gol bulduğu gollü bir mücadeleye döneceğini düşünüyorum. Maçtan beklentim gollü beraberlik olsa da kazanmaya yakın tarafın ev sahibi avantajı sebebiyle Arsenal olduğunu düşünüyorum.​

- B. Leverkusen evinde son şampiyon PSG'yi ağırlayacak. B. Leverkusen önceki maçlarda rakibine göre daha kolay rakiplerle oynamış olsa da Kopenhag deplasmanında 2-2 berabere kalıp 1 puan, evinde oynadığı PSV maçında da 1-1 berabere kalıp 1 puan alınca sadece 2 puan toplayabildi. Son şampiyon PSG ise evinde Atalanta'ya karşı 4-0 net bir galibiyet alıp, Barcelona deplasmanından da 2-1'lik skorla galibiyet aldı ve puanını 6'ya yükselterek ünvanını korumakta kararlı olduğunu gösterdi. Son şampiyonun B. Leverkusen deplasmanında da galip gelerek puanını 9'a yükseltmesini bekliyorum.​

- Kopenhag evinde B. Leverkusen ile 2-2 berabere kalıp 1 puan aldı. Deplasmanda Karabağ'a ise 2-0 kaybetti ve 1 puanda kaldı. B. Dortmund ise Juventus deplasmanında gol yağmuru ile geçen maçta uzatmalarda yediği 2 golle 3 puanı kaçırdı ve 4-4 biten maçın sonunda 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Evinde oynadığı Bilbao maçında ise 4-1 gibi net bir skorla galibiyet aldı ve puanını 4'e yükseltti. Bu maçta Kuzey deplasmanı olması sebebiyle zorlanacağını düşünsem de 90 dakikanın sonunda kazanan tarafın B. Dortmund olacağını düşünüyorum.​

- Newcastle evinde Barcelona'ya 2-1 kaybetti ve maçtan puansız ayrıldı. Deplasmanda U.S Gilloise'yı 4-0 gibi net skorla yenerek yarasını sardı ve 3 puan aldı. Benfica ise sezon içinde giden-gelen oyuncular ve hoca değişikliği sebebiyle bir geçiş döneminde. Bu sebeple lig etabına kötü başladı. Önce evinde Karabağ takımına 3-2 kaybetti sonrasında ise Chelsea deplasmanında 1-0 mağlup oldu. 2 maçtan puan çıkartamayan Benfica'nın işi Newcastle deplasmanında çok zor. Net şekilde 3 puana ihtiyacı olsa da Newcastle'ın coşkulu tribünleriyle bu maçtan galibiyetle ayrılacağını düşünüyorum.​

- PSV ilk maçında evinde U.S Gilloise'ya 3-1 kaybetti. Deplasmanda B. Leverkusen ile 1-1 berabere kaldı ve bu 2 maçtan sadece 1 puan toplayabildi. Napoli ise deplasmanda Man. City'e 2-0 kaybederken, evinde Sporting Lizbon'u 2-1 yenerek ilk 3 puanını aldı. Maç PSV'nin evinde oynanacak olsa da Napoli'nin daha kaliteli kadrosuyla bu maçtan galibiyetle ayrılacağını düşünüyorum.​

- U.S Gilloise PSV deplasmanında 3-1 kazanarak lig etabına 3 puanla başlasa da Newcastle deplasmanında aldığı 4-0'lık ezici mağlubiyetle sarsıldı. Inter ise deplasmanda Ajax'ı 2-0, evinde Slavia Prag'ı 3-0 yenerek 6 puan topladı. Inter'in bu deplasmandan da galibiyetle ayrılacağını ve puanını 9'a yükselteceğini düşünüyorum.​

- Villareal Tottenham deplasmanında 1-0 mağlup olurken, evinde Juventus ile 2-2 berabere kalarak sadece 1 puan toplayabildi. Man. City ise evinde Napoli'yi 2-0 yenmesine rağmen Monaco deplasmanında 2-2 berabere kaldı ve 4 puan topladı. Villareal'in tehlike yaratabilecek hücum oyuncuları olsa da genel kadro olarak Man. City'e direnebileceğini pek zannetmiyorum. Monaco deplasmanındaki puan kaybını telafi etmek isteyecek olan City'nin bu maçı kazanacağını düşünüyorum.

Benim yorumlarım bu şekilde. Biraz uzun oldu umarım okurken sıkılmamışsınızdır. Sizler maçlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. Umarım gollü maçların olduğu, keyifli bir ŞL akşamı olur. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

Herkesin postuna yorum yapmaya çalışan biri olarak herkesin katılacağını düşündüğüm bu posta hiç yorum gelmemesine şaşırdığımı belirterek yine de maçlar başlamadan önce yaptığım yorumların sonuçlarını paylaşayım:

+ Barcelona - Olympiakos karşılaşmasında Barcelona'nın en az 2-3 farklı galibiyet alacağını tahmin etmiştim. Barcelona beklentilerimin de üzerine çıkarak 6-1 galip geldi. 

+ Almaty - Pafos karşılaşmasında Pafos'un kaybetmeyeceğini tahmin etmiştim. Pafos erken dakikada 10 kişi kalmasına rağmen skoru korudu ve 0-0 kalarak 1 puan aldı.

+ Arsenal - Atl. Madrid karşılaşmasında kontrollü bir ilk yarı olacağını ancak gol gelirse maçın açılabileceğini tahmin etmiştim. İlk yarı beklediğim gibi kontrollü başladı ve öyle bitti. İlk yarı golsüz geçmesine rağmen maç yine de açıldı ama bunun tek taraflı olmasını beklemiyordum. İlk 2 maçında 8 gol atan Atl. Madrid'in 1 tane de olsa gol bulacağını düşünüyordum ama atamadılar. Yine de maçı kazanmaya yakın olan tarafın Arsenal olacağını belirtmiştim ve Arsenal sürpriz bir skorla 4-0 kazandı.

+ B. Leverkusen - PSG karşılaşmasında PSG'nin son şampiyon ünvanını korumakta kararlı olduğunu ve bu maçtan galibiyetle ayrılacağını tahmin etmiştim. İki takımda kırmızı kart görmesine rağmen gol yağmuruna dönen maçta PSG 7-2 kazandı.

+ Kopenhag - B. Dortmund karşılaşmasında zorlansa da Dortmund'un kazanacağını tahmin etmiştim. Öyle ki 61. dakikaya kadar 1-1 giden maç, bu dakikada Dortmund'un öne geçmesiyle rahatladı ve Dortmund maçı 4-2 kazandı.

+ Newcastle - Benfica karşılaşmasında Newcastle'ın galip geleceğini tahmin etmiştim. Newcastle 3-0 kazandı.

- PSV - Napoli karşılaşmasında Napoli'nin kazanacağını tahmin etmiştim. Günün sürpriz maçı oldu. Benle birlikte çoğu kişiyi şaşırtan PSV, Napoli'yi 6-2 gibi şok bir skorla mağlup etti.

+ U.S Gilloise - Inter karşılaşmasında Inter'in kazanacağını tahmin etmiştim. Inter bu deplasmandan 4-0 net bir galibiyetle ayrıldı.

+ Villareal - Man. City karşılaşmasında City'nin galip geleceğini tahmin etmiştim. City 2-0 kazandı.

Sonuç olarak Napoli'nin yenilgisi dışında tüm beklentim gerçekleşmiş oldu. Eğer postu görürseniz bugünün karşılaşmaları hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Keyifli bir ŞL akşamı olmasını dilerken Galatasaray'a Bodo Glimt karşısında başarılar diliyorum. Umarım 3 puanla ayrılırız.

Geri