Ospitaletto Parmigiano

Ospitaletto'ya gitme fırsatım olsa ilk durağım?

• Comunale Gino Corioni (Ospitaletto Stadı)

Oy: 1 50.0%
  • Chiesa di San Giacomo (San Giacomo Kilisesi)

Oy: 1 50.0%
  • Domenico Ghidoni Museum (Ünlü İtalyan Heykeltıraşın Müzesi)

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    2
  • Bu anket kapanacak: .

Maholeon

Tribün Gözlemcisi
Ospitaletto Parmigiano Tanıtımı

Ospitaletto Parmigiano Nedir?

Ospitaletto Parmigiano, CPR Ospitaletto Futbol Takımı maçlarının takip edildiği ve üzerine leziz yorumların birer yudum ağız aroması değiştiren sıvı lezzetlerle servis edildiği Akdeniz'in ipeksi dalgalarına karşı sohbet ettiğimiz bir salaş bir İtalyan kasaba restoranı.

Misyon
Daha önce denenmemiş lezzetteki İtalyan liglerini her futbol haftasında özel sunumlarla sofranıza getirmek ve sizlerle beraber bu lezzetleri paylaşarak, deneyimlemek.

Vizyon
Avrupa'nın en köklü kültürlerinden birine dair forum üyesi arkadaşları kültürlendirmek

Projeler

• Maç önü rakiplere dair yerel, kültürel tanıtıcı paylaşımlar
  • Maç takibi (Radyo, Canlı Yayın, Box Score)
  • Maç sonu deneyim paylaşımları
  • Bölgeden röportajlar (Önceden duyuru ile haberdar edilecek)
  • Ospitaletto ve Lombardia kültürü hakkında paylaşımlar (Müsait oldukça)

İlerleyen süreçte de iş, eğitim gibi belli başlı uzun zaman alan gündelik hayattan arta kalan vakitte izin süremden de kullanarak bölgeyi sizlere gezdirmek ve tanıtmak da niyetindeyim.

Meraklısına bir içerik ama katılmak isteyen her forumdaşı da başlık altında görmeyi isterim. İLK İSTASYONUMUZ: Pro Patria, herkes kompartmanlarına! ->

Son düzenleme:
Maç Günü - Rakip: Pro Patria

featured-pro-patria-vs-ospitaletto-1761468002.jpg

Öncelikle takımımızın bu sene küme düşme adayı olduğunu söyleyerek sözlerime başlıyorum.
Takımımızın verdiği lezzet konu başlığındaki permasan peynirinden epey uzak diyebilirim.

b73b6a_2f750622afa9442cabceb728bf507c06~mv2.jpg

Teknik direktörümüz verdiği demeçlerde ise "Şu ana kadar karmaşık bir denklemin içerisindeyiz ve çıkmaya çalışıyoruz.
Pro (Patria) da genç bir takım ve onlar da bizimle benzer bir kaderi paylaşıyorlar. Önceki sene küme düşmüşlerdi ve tekrar çıkabildiler.
Sahaya net bir kimlikle çıkmak önemli ama iki takım da bunu şu ana kadar başarabilmiş değil.
Fiziksel olarak eksikliklerimiz mevcut ve geliştirmemiz gereken yönler elbette var. %100 istediğimiz düzeyde antrenman yapamıyoruz diyelim.
Eksiklikleri kapatmak için zamanımız var. Önümüzdeki dönemde toparlayabileceğimizi düşünüyorum.
Biz kendi adımıza gelişime açık olduğumuzu gösterme çabasındayız ve yıllar sonra ilk Serie C tecrübesini paylaşıyoruz.
Oyunda tutkuyu gösterebilmek benim için bazen sonuç almaktan daha önemlidir ve takımımda bu tutkuyu görebiliyorum.
Sadece burada tecrübeye ve bu sene özelinde ligde kalmaya odaklanmamız gerekiyor. Önümüzdeki senelerde daha farklı şeyler yaşayabilmek için." şeklinde yerel basına demeç verdi.​

1729329.png

Röportajın geri kalanına Serie C Group A, this afternoon the Ospitaletto visits Pro Patria. Coach Quaresmini's words on the eve of the match (VIDEO) - Lombardy - Brescia üzerinden ulaşabilirsiniz.

Takımda geçen hafta Cittadella maçında alınan mağlubiyetin izleri hala sürüyor ve Pro Patria deplasmanında bir çıkış arayışı içerisindeyiz.
Bu hafta o hafta olmalı görüşündeyim, çünkü rakibimiz en zayıf ev sahiplerinden ve oldukça tecrübesiz bir kadroya sahip.
Gelenekleriyle ve alışkanlıklarıyla buraları oynayabiliyorlar ama küme düşüp dönmenin verdiği zihinsel yorgunluk hala üzerlerinde,
Ligin başından beri süreklilik anlamında sıkıntılar yaşıyorlar.​

pac7d7y.png

Bu maç özelinde takımdan ümitliyim, umarım bu bir dönüş maçı olur.

İlk 11'ler
acbvuzf.png

Son düzenleme:
Bu hafta teknik aksaklıklardan dolayı paylaşım yapamadım. Salı günkü paylaşım sekansımda yer vereceğim Pro Patria ve şehrin kültürüne.

Merhaba Ospitalettodaşlar,

Öncelikle sunumdaki kaliteyi göz önüne alarak, çizgiyi bozmamak amaçlı bu içeriği sürdürebilmek için salı günü söz verdiğim üzere geçmiş rakibimiz Pro Patria'yı ve Busto Arsizio bölgesini tanıyarak başlıyoruz.

145px-Aurora_Pro_Patria_1919_crest.svg.png

Pro Patria kulübü cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Ata'mızın Samsun'a çıktığı 1919 yılında kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.
Kulübün asıl amacı I. Dünya Savaşı etkisinde kalmış yerel halkı bütünleştirmek üzerineydi. 14 yıl boyunca yükselmeye devam etmiş ve
1929-30 sezonunda Serie A'da boy göstermiştir. Takımın son Serie A macerasının üzerinden yaklaşık yarım asır geçti hala daha bölgedeki
yerel halkın uğrak merkezi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

500px-Formazione_Pro_Patria.jpg

Ve tabii ki efsane stadyum Carlo Speroni...

1920px-20081224Speroni%282%29m.JPG

Kulübün içerisinde bulunduğu Busto Arsizio ise Lombardia'nın Varese bölgesine mensuptur ve
"Hırsızlar Şehri" olarak Lombardia bölgesinde nam salmış bir yerdir.
Oldukça leziz şarapları bulunan bölge asıl geçimini deri işleyeciliği ve ipek yetiştiriciliğiyle sağlamaktadır.

Tarihsel Yapıları
  • Santa Maria Manastırı: 16. yüzyıldan kalma olağanca görkemiyle şehrin merkezinde tarihin kendisiymişçesine duran, Meryem Ana'ya adanmış bir yapıt

santuario-di-santa-maria.jpg
  • San Giovanni Battista Bazilikası: 17. yüzyıldan kalma ve şehri koruduğuna inanılan azizlere adanmış, katolik mabetlerinden biridir.
Chiesa%20di%20San%20Giovanni%20dei%20Fiorentini_800%20%40SilviaB.jpg
  • San Michele Arcangelo Kilisesi: 14. yüzyılda yapılmış ve sonrasında doğal ve insan etkisiyle gerçekleşen tüm felaketlerden nasibini aldığı için 17. yüzyılda tekrar inşa edilmiş bir külterel mirastır.

960px-Prospettiva_di_S._Michele.jpg
Kültürel Gelenekler

Ocak ayının son perşembesi, kışı kovmak için paçavralara bürünmüş bir saman kuklası olan "Jobia" yakılır.
Bustocca geleneği, yakılmış toprağın bereketinin arındırıcı ateşle yeniden canlandırılması inancına dayanan bin yıllık bir kökene sahiptir.
250px-20080131Gi%C3%B6bia04.jpg

Jobia

Karnaval döneminde maskeler ve alegorik şamandıralarla bir geçit töreni düzenlenir. Şehrin resmi maskeleri Tarlisu (1983'ten beri tipik bir maske) ve Bumbasinaé'dir. Her ikisi de yakın zamanda yaratılmış olsa da, geleneksel dokumacılık faaliyetine atıfta bulunur; ilki beyaz ve kahverengi çizgili "pylish", "cruciata" veya şilte ve minderler için yastık kılıfı olarak adlandırılan kumaşa, ikincisi ise pamuk yünü veya "bombasina"ya atıfta bulunur.

250px-Tarlisu.jpg

Tarlisu

Yemek Kültürü

Bruscitti
, rezene tohumları eşliğinde, şarap yatağında bekletilmiş uzun süre pişirilmiş ve didiklenmiş et tabağıdır. Busti Gràndi'den Bruscitti Magisterium isimli bir dernek kurulmuş ve 1975'ten beri Busto Arsizio'da bulunmaktadır. Şehir içinde ve dışında Bustocca mutfağının bilgisini yaymayı amaçlamaktadır.

polenta-and-bruscitt_650x433_wm.jpg

Bir Tabak Polante eşliğinde Bruscitti

Cupeti, kavrulmuş ve şekerli badem tatlısıdır. Cupeti festivali, her 8 Aralık'ta Pratoé'deki Madonna Kilisesi yakınlarında kutlanır. Geleneğe göre, nişanlı (bustocco lehçesinde muusi) Bustocche kızları, Meryem Ana'nın Pür Gebelik Günü'nde sevgililerine evlenme teklif etmek için bu bademli waffle'ları takarlar.

2560px-Coppette_di_Busto_Arsizio_02.JPG

Bir Tabak Cupeti Waffle

Müzik

Zamanında babamın kocaman kulaklıklar eşliğinde bana çocukken dinlettiği "Grande, Grande, Grande" isimli şarkının sahibi Mina'nın da buralı olduğunu öğrenmek bu başlığa nasip oldu. Hoş bir tesadüfle çocukluğuma döndüm ve o günleri yad ettim. Dinlemek isteyen dostlara aşağıda link bırakıyorum.

Spor
Pro Patria dışında bu bölgeden çıkan ve bölgenin de ötesine geçen şöhreti, başarımları ile bir voleybol efsanesini selamlıyoruz: Caterina Bosetti.
2204998.png

Sıradaki maç: Dolomiti Bellunesi ->

Hocam Akdenizi tüm yönleriyle aldın bize damardan verdin. Güzel yemekler, güzel müzikler ve bizde kalmayan mimari. Bu seride ağzımda çocukluğumda izlediğim İtalya ligi maçları kalıyor., Lecce - Cagliari maçını banttan değil stadyumda izlemişim de maçla çok ilgilenmeyip biraz şehrin tadını çıkarmaya çalışıyormuşum gibi :D

Hocam Akdenizi tüm yönleriyle aldın bize damardan verdin. Güzel yemekler, güzel müzikler ve bizde kalmayan mimari. Bu seride ağzımda çocukluğumda izlediğim İtalya ligi maçları kalıyor., Lecce - Cagliari maçını banttan değil stadyumda izlemişim de maçla çok ilgilenmeyip biraz şehrin tadını çıkarmaya çalışıyormuşum gibi :D
Ya şöyle söyleyeyim Bruscitti yemeyi özledim. Bir İtalya kaçamağı şart.
Yaza işi gücü düğünü falan halledebilirsek Avrupa'da gezmeye değer tek ülkeyi doya doya gezmek istiyorum yine, köy köy gezmeli hem de.

Maç Akşamı!

Rakip: Dolomiti Bellunesi

960px-Logo_Dolomiti_Bellunesi_Calcio_2024.svg.png

Rakibimiz istikrarsız ve tecrübesiz bir ekip olmasıyla dikkat çekiyor. Ama sonuç alma konusunda özellikle evinde oynanan maçlarda oldukça iyi işler çıkardılar. Özellikle bizim gibi ligde yeni olan ve küme düşmemeye oynayan takımlara karşı 3 puan için olağanca güçleriyle oynuyorlar. Hedefimiz bu maçta hasarı en aza indirerek beraberlik ve şansa gol bulabilirsek bir galibiyet çıkarabilmek. Doğrusu ise rakibimizin hedefi Play-off oynamak ve bizim çok ötemizdeler.

Bizim Tarafta Maçın Etkisi
Yerel basına konuşan hocamız Quaresmini,

Bu maç bizim açımızdan şampiyonanın kaderinin belirleyecek maçlardan biri olacak. Kurtuluşun ve ne olup ne olmayacağımızın gösterecek. Onlar tabii ki bizden daha moralli, güçlü ve enerjik olacaklardır. 6 maçta 3 galibiyet aldılar, özgüvenleri daha yüksek. Ama biz de zamanımızı beklemeliyiz. Başlangıçta tıkanıklık yaşanacak bir maç bekliyorum, sabırlı olmamız gerekecek. Bulduğumuz fırsatları değerlendirebilirsek kaderimizi pes etmemek üzerine çizeceğiz dedi ve hedefi maçı kaybetmemek olarak koydu.

na44nmq.png

Röportajın tamamına aşağıdan erişebilirsiniz.

Dolomiti Bellunesi Maçı Geniş Kadrosu

f1gm650.jpeg

Dolomiti Bellunesi Tanıtımı

Rakibimiz Dolomiti Bellunesi 2021 yılında Union Feltre, Belluno ve Union S. Giorgio Sedico'nun birleşmesiyle kuruldu. Belluno vilayetinin tamamı için referans futbol kulübü olmayı hedefleyen bu takım vilayetin başkentinin yanı sıra vilayetin diğer şehirlerinde de faaliyet gösteriyor. A takımı iç saha maçlarını genellikle Belluno dışında oynuyor. Serie D'de dört yıl mücadele ettikten sonra, 2024-2025 sezonunda grubunu lider tamamlayarak Serie C'ye yükselerek tarihinin en büyük başarısını elde ettiler. Takım, "Rosaverdi" yani Goncalar (Tam açmamış, yeşil gül) lakabı ile anılıyor ve takımın sembolü İtalya'nın doğusunda bulunan Alpleri sembolize eden "Dolomitler"dir.

1920px-Hannover_Rom_-Luftaufnahmen-_2014_by-RaBoe_074.jpg

Stadyum: Stadio polisportivo di Belluno (1747 seyircili)

polisportivo.jpg

Teknik Direktör: Andrea Bonatti
andrea-bonatti-juve-primavera-1000x600.jpg

Belluno Vilayeti

Şehir İtalya'nın en mutlu mesut insanlarının olduğu yerlerden biridir. italyan finans dergisi Il Sole 24 Ore tarafından yapılan yıllık ankete göre, Belluno şehri, 2017 yılında yaşam kalitesi açısından İtalyan şehirleri arasında birinci sırada yer alarak 2009 yılındaki rekoru tekrarlamış ve 2008 ve 2007 yıllarında ikinci ve dördüncü sıralarda yer aldığı konumunu da geliştirmiştir.

Tarihi

Taş Devri'nden beri insan yerleşimlerinin varlığına tanıklık eden birkaç arkeolojik alan da bulunmaktadır. Bölgenin ilk kalıcı sakinleri, İtalik bir Hint-Avrupa topluluğu olan Paleovenetilerdi. Daha sonra Romalılar MÖ 181'den itibaren tüm Belluno bölgesine hakim oldular.

Günümüzdeki Belluno vilayeti, on birinci ve on üçüncü yüzyıllar arasında yaşanan insani ve tarihi olaylardan ve Ezzelini ailesinin çeşitli üyelerinin başrolde olduğu çok sayıda mülkten etkilenen birçok yerleşim yeri barındıran bir bölgeydi. Bu mülkler, 1260'taki nihai yenilgilerinden sonra titizlikle araştırılmış, incelenmiş ve belgelenmiştir. 1404'ten 1797'ye kadar Belluno bölgesi, Venedik Serenissima Cumhuriyeti'nin (1420'den itibaren Aquileia Patrikhanesi'ne bağlı olan Cadore ve Ampezzo) ve Napolyon'un etkisinden sonra 1866'ya kadar Avusturya'nın bir parçasıydı ve ardından neredeyse tüm belediyeleriyle İtalya Krallığı'nın bir parçası oldu.
Provincia_di_Belluno-Gonfalone.png

Belluno Vilayet Sancağı

Yerel Kültürü
Günümüzde ilin tarımsal faaliyetleri, küçülmüş olsa da, Piave peyniri (DOP), Dolomiti peyniri, Agordino peyniri ve Renaz gibi süt ürünlerinin üretimi kültürün çok önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Belluno Dolomitleri'nden bal üretimi ve Cesiomaggiore patatesi yetiştiriciliği ile ilgili önemli faaliyetler bulunmaktadır.​
330px-Piave_vecchio_selezione_oro.jpg
Mieli.jpg

Piave Peyniri Dolomit Balı
Turizm
Ekonomi için önemli bir sektör turizmdir: Eyalet, Cortina d'Ampezzo, Selva di Cadore, Alleghe ve Val di Zoldo ile SkiCivetta, Auronzo di Cadore, Falcade, Arabba, Marmolada, Alpe del Nevegal, Forcella Aurine ve genel olarak Cadore ve Agordino bölgeleri dahil olmak üzere ulusal çaptaki en ünlü dağ turistik tatil yerlerine sahiptir.
Church-of-Santa-Maria-Nascente-Pieve-di-Cadore-Veneto-Italy-www.rossiwrites.com_.jpg

Pieve di Cadore

Merhaba dostların en lezizleri,

Şu takımın çok önemli bir dönemeçte aldığı galibiyeti kutlamak gerek.

ac_ospitaletto_1762274077835.webp

Maç akşamı ve dün akşam işlerimin yoğun olması sebebiyle radyodan bile takip edemediğim bir maçı takımımız kazanmış. Bertoli resmen takımın kaderine etki etmiş, bu duruma aşırı sevindim. Onun formda olmasının takım için ne kadar hayati olduğu gerçeğini tekrar hatırlatıyor. Hatırlarsanız, başlamayı düşündüğüm kariyerde de belirtmiştim, o bu takımın her şeyi değil ama çok şeyi olacak diye. Yükü çekerek hem takımı hem de Quaresmini hocayı rahatlattığı aşikar.
ac_ospitaletto_1762274089135.webp ac_ospitaletto_1762274107981.webp

Maç özelinde şunu söyleyebilirim. Hocanın maç öncesi o önemli sınırdan döndük ve dilerim yeni bir dönem başlıyor. Artık hedefimiz, kendimizi küme düşme sınırından orta sıralara atıp bu yılı güvenli şekilde atlatabilmek. Başaracağımıza da inanıyorum.

ac_ospitaletto_1762274114748.webp

Geri