FM26'da Bazı Oyuncuların Profilleri

TheodasFB

Tribün Gözlemcisi

Ekli dosyalar

• G3jI9GFXEAAgbn_.jpeg
    G3jI9GFXEAAgbn_.jpeg
    148.4 KB · Görüntüleme: 29
  • cr7.jpeg
    cr7.jpeg
    66.4 KB · Görüntüleme: 27
  • kenan.jpeg
    kenan.jpeg
    143.4 KB · Görüntüleme: 28
  • salah.jpeg
    salah.jpeg
    162.4 KB · Görüntüleme: 25
  • palmer.jpeg
    palmer.jpeg
    142.6 KB · Görüntüleme: 25
  • rafa.jpeg
    rafa.jpeg
    59.2 KB · Görüntüleme: 25
  • sane.jpeg
    sane.jpeg
    122.2 KB · Görüntüleme: 25
  • osimhen.jpeg
    osimhen.jpeg
    117 KB · Görüntüleme: 26
  • G3jOq8mWwAAcjTB.jpeg
    G3jOq8mWwAAcjTB.jpeg
    196.9 KB · Görüntüleme: 26
Yabancı oyuncuların profilleri güzel olmuş. Arda ve Kenan'ın profilleri de iyi bence. İlk gözüme çarpan Osimhen'de anormal düşüşler var. Bitiriciliği 18'den 15'e düşürülmüş. Kafa vuruşu 18'den 16'ya düşürülmüş. Hızı 19'dan 17'ye düşürülmüş. Diğer özelliklerine pek bakmadım ama bunlar gereksiz fazla düşmüş. Leroy Sane'de aralık olarak değil de direkt sayıyla belirtilen özelliklerin hepsi -1 düşürülmüş. Bunu anlayabilirim. Son maçta çok iyi oynasa da genel olarak eski günlerinden uzak. Hiçbiri -2 veya -3 olmadığı için kabul edilebilir ama Osimhen'de yapılan düşüş çok tepkiye sebep olur.

Football Managerde CA sistemiyle alakalı bu düşüşler, özetle Fm tüm ülkeler için her takıma ve lige total CA ataması yapıyormuş. Örneğin türkiye ligi ortalaması 130 CA Galatasaray Ortalaması 145 CA Osimhen 170 olunca hem galatasaray kadrosunun kalanı çok düşük olmak zorunda oluyor. Böyle karmaşık bir sistem olduğunu dinlemiştim Burak Atay hocamın kanalında.

Evet o konuyu ben de görmüştüm ama bunun için adamın en belirgin özelliklerini -2, -3 düşürmek yerine gerekirse birkaç özelliğini daha düşürüp hepsini -1 yapabilirlerdi. Sane'de öyle yapmışlar mesela ve çok rahatsız etmiyor. Bitiriciliğin, hızın ve kafa vuruşunun -2, -3 yemesi çok göze batıyor ki dediğim gibi Osimhen'i tanımlayan 3 özellik bunlar.

Kenan Yıldız iPad'ten mi çekilmiş yoksa ben mi yanlış görüyorum.
Onun dışında profil arayüzü fena durmuyor, oynamadan değerlendirme yapmak zor şu an.
Genel olarak profiller iyi yansıtılmış ama, sevindirici.​

Osimhen benim için çok büyük bir hayal kırıklığı. Anladığım kadarı ile Türkiye ligi için belirlenen CA sebebi ile yetenekleri törpülenmek zorunda kalınmış.

EAFC 25 ve sonrasında dahi "Türkiye ligine gelenleri otomatik olarak nerfleyelim" mantalitesi yıkılmışken bunu FM'de görmek hiç hoş olmadı.

Araştırmacıları CA sebepli suçlayamam, ama belki de günümüz gerçeklerini onlara daha ikna edici şekilde aktarabilirlerdi.

Bu sene de Türkiye liginin yakınından geçmeyeceğim sanırım. AI dahi yönettiğinde birkaç senede takımlar oyuncu kalitesini zaten koruyamıyorlar, lig sıradan bir doğu avrupa ligine dönüveriyor.

Geri