forumun ilk kariyer konusunu açayım öncü olayım dedim. Aktif kariyerimi görsellerle takip edebilirsiniz.
Database olarak sadece Soutitoutsi'nin san itibariyle son datasını indirdim ve kariyeri açtım başka bir data kullanmadım.
kurulumlarım bu şekilde.
Oyun Kurulurken biraz amacımı yazayım, doğrusu personellere kadar bakacağım hard mode bir oyun olmayacak. Daha rahat 3. ya da 4. sezonda şampiyon olarak misyonumuzu tamamlayacağımız bir oyun olacak.
önce taktiğimizi belirleyelim.
Ben hücumda Gençlerbirliğinin bu sezon transferlerinden Sekou Kotia ve Onyekuru üzerine kurulu bir kurgumuz olması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla rakibi geride karşılayarak bu iki oyuncuya geniş alan açmayı, kontra ataklarla etkili olmayı deneyeceğim.
sağ kenarda csoboth'un mücadeleci kimliğine güvenerek sağ bek pedronun ileri çıkmasını, solda ise daha az savunma katkısı isteyeceğimiz onyekurunun arkasındaki bekin bölgesinde kalmasını isteyeceğiz.
Duran toplarla rakip yarısahaya yerleşmeyi ve kontra ataklarımızda rakip savunma yerleşmeden orta kesmeyi de takım karakterimize uygun gördüm. Ayrıca koşu yoluna pas tikini de SS aldıktan sonra açtım. Gözümden kaçıyordu!

Malesef mantıklı olan kademeye dön demek olsa da oyunda karşı pres yapmadan başarılı olmak imkansız, o yüzden metaya uyacağız.
geçiş talimatlarımız ise oyunun merkezindeki oyuncuların birbirlerine uzak oluşları ve boy ortalamalarının düşük olması sebebiyle oyunu kenar oyuncularından başlatmak istedim. ayrıca bir savunma takımı için top kayıplarının kenarlardan gelmesi de daha az zararlı olur.
Top rakipteyken ne oynadığımız asıl belirleyici olan olacak. Oyun anlayışımızı temkinliye çekerek başladık fakat oyun anlayışını zaten maça göre ya da maç içerisinde çok kez değiştiriyoruz.
Çok pres çok boşluk vermek demektir ama dediğim gibi pres yapmazsan bu oyunda ekmek yok. dolayısıyla makul seviyede bir pres miktarımız olacak. Kaleciye pres kesinlikle yapmayacağız rakibin çok kolay yarı sahamıza gelmesini istemiyoruz.
takım boyunu çok kısa tutmadım çünkü bence iyi bir kontra atak sisteminde ne çok kısa ne çok uzun olmalı.
sert oynuyoruz ve rakibi oyunun merkezinde rahatsız ediyoruz.
talimatlara ve rollere girmem çok uzatabilir sezon içerisinde görmek daha doğru olur.
Kadro planlaması